Италияда өмірінің 82-ші жылында кондитер-аспаз Роберто Лингуанотто, тирамису десерті рецептінің авторы ұзақ аурудан кейін қайтыс болды.
Италиялық Corriere della Sera басылымының хабарлауынша, Роберто Лингуанотто 1960 жылдары ірімшік қосылған классикалық тирамису рецептін ойлап тапқан адам, деп хабарлайды aqshamnews.kz
Аспаз Le Beccherie мейрамханасына десерт дайындаған. Кондитердің айтуынша, аталмыш десерт рецебі кездейсоқ туған. Аспаз балмұздақ жасау барысында қателесіп жұмыртқа мен қант қосқан.
— Біз оны қашан да ерекше ықыласпен еске аламыз. Оның аспаздық шеберлігі болмаса, әлемге әйгілі тирамису болмас еді, — деді Corriere della Sera газетіне тирамису дайындау бойынша әлем чемпионатының ұйымдастырушысы Франческо Реди.