Бұл қателік адамда обыр ауруының пайда болуына әкелуі мүмкін.
Жапондық дәрігерлер ауқымды зерттеу нәтижелері бойынша май мен көмірсулардың теңгерімсіздігі адамның өмірін қысқартады деген қорытындыға келді. Бұл туралы The Journal of Nutrition журналы жариялады, деп хабарлайды Almaty-akshamy.kz.
Зерттеу барысында 35 пен 69 жас аралығындағы 46 мыңға жуық әйел мен 35 мың ер адамның деректері сараланды. Мамандар көмірсуларды жеткіліксіз тұтыну ер адамдарда қатерлі ісік қаупін арттыратынын анықтады.
Сондай-ақ, майлы тағамдарды көп тұтынатын ер адамдар онкологиялық ауруларға шалдығып, соңы көбіне әкелетіні белгілі болды. Сонымен қатар, майды аз тұтыну да қауіпті болуы мүмкін.
Осылайша, егер адамның тамақтану рационында көмірсулардың жетіспеушілігі аясында майлар тым аз немесе көп болса, ол да адамға үлкен қауіп төнеді.