Алматыда 1-4 сынып оқушылары арасында аспаздық байқауы өтіп жатыр

Алматыда 1-4 сынып оқушылары арасында аспаздық байқауы өтіп жатыр Сурет: 24kz

Байқау жыл соңына дейін жалғасады


Мұнда әр мектептің балалары асханада өз қолдарымен ас әзірлейді. Ең басты талап – тағам табиғи азық-түліктен жасалуы тиіс.  



«Балаларға дұрыс тамақтану әдеттерін ерте жастан үйретсек, олар фаст-фуд сататын орындардан аулақ жүреді, бұл ата-аналардың да зиянды тағамдардан бас тартуына әсер етеді», - дейді мамандар. 



Аспаздар байқауы жыл соңына дейін жалғасады. 



«Балалар асты өте жоғары қызығушылықпен дайындады. Құрамына қосылған азық-түліктің пайдасын да жетік біледі. Аспаздықтың басы - пышақты дұрыс ұстаудан басталады. Тағам дайындау барысында балалардың ебі барын байқадық. Солақай қыздарымыз да сыннан сүрінбеді. Ең бастысы олар пайдалы және зиян тағамдар туралы ақпарат алды»,- дейді аспаз Оксана Гальцова.



Біз достармен жақсы тағамды жейміз. Біз чипсы және газдалған сусындарды жемейміз, ішпейміз, - дейді оқушы Әнел Мұратбек.  

Сіздің реакцияңыз?
Ұнайды
0
Ұнамайды
0
Күлкілі
0
Шектен шыққан
0
Соңғы жаңалықтар

17:27

17:06

17:00

16:36

16:01

15:08

14:46

14:01

12:05

11:33

11:01

10:33

10:03

09:28

09:05

20:31

19:46

19:44

17:59

17:36

17:27

17:14

16:56

16:33

16:21