Алматыда 1-4 сынып оқушылары арасында аспаздық байқауы өтіп жатыр

Алматыда 1-4 сынып оқушылары арасында аспаздық байқауы өтіп жатыр Сурет: 24kz

Байқау жыл соңына дейін жалғасады


Мұнда әр мектептің балалары асханада өз қолдарымен ас әзірлейді. Ең басты талап – тағам табиғи азық-түліктен жасалуы тиіс.  



«Балаларға дұрыс тамақтану әдеттерін ерте жастан үйретсек, олар фаст-фуд сататын орындардан аулақ жүреді, бұл ата-аналардың да зиянды тағамдардан бас тартуына әсер етеді», - дейді мамандар. 



Аспаздар байқауы жыл соңына дейін жалғасады. 



«Балалар асты өте жоғары қызығушылықпен дайындады. Құрамына қосылған азық-түліктің пайдасын да жетік біледі. Аспаздықтың басы - пышақты дұрыс ұстаудан басталады. Тағам дайындау барысында балалардың ебі барын байқадық. Солақай қыздарымыз да сыннан сүрінбеді. Ең бастысы олар пайдалы және зиян тағамдар туралы ақпарат алды»,- дейді аспаз Оксана Гальцова.



Біз достармен жақсы тағамды жейміз. Біз чипсы және газдалған сусындарды жемейміз, ішпейміз, - дейді оқушы Әнел Мұратбек.  

Сіздің реакцияңыз?
Ұнайды
0
Ұнамайды
0
Күлкілі
0
Шектен шыққан
0
Соңғы жаңалықтар

02:24

17:55

17:40

17:32

17:09

16:39

16:28

16:15

16:14

16:07

16:06

14:40

14:30

14:26

14:20

12:56

12:53

12:51

12:30

12:03

12:01

11:49

11:15

11:09

11:05