Алматыда 1-4 сынып оқушылары арасында аспаздық байқауы өтіп жатыр

Алматыда 1-4 сынып оқушылары арасында аспаздық байқауы өтіп жатыр Сурет: 24kz

Байқау жыл соңына дейін жалғасады


Мұнда әр мектептің балалары асханада өз қолдарымен ас әзірлейді. Ең басты талап – тағам табиғи азық-түліктен жасалуы тиіс.  



«Балаларға дұрыс тамақтану әдеттерін ерте жастан үйретсек, олар фаст-фуд сататын орындардан аулақ жүреді, бұл ата-аналардың да зиянды тағамдардан бас тартуына әсер етеді», - дейді мамандар. 



Аспаздар байқауы жыл соңына дейін жалғасады. 



«Балалар асты өте жоғары қызығушылықпен дайындады. Құрамына қосылған азық-түліктің пайдасын да жетік біледі. Аспаздықтың басы - пышақты дұрыс ұстаудан басталады. Тағам дайындау барысында балалардың ебі барын байқадық. Солақай қыздарымыз да сыннан сүрінбеді. Ең бастысы олар пайдалы және зиян тағамдар туралы ақпарат алды»,- дейді аспаз Оксана Гальцова.



Біз достармен жақсы тағамды жейміз. Біз чипсы және газдалған сусындарды жемейміз, ішпейміз, - дейді оқушы Әнел Мұратбек.  

Сіздің реакцияңыз?
Ұнайды
0
Ұнамайды
0
Күлкілі
0
Шектен шыққан
0
Соңғы жаңалықтар

19:57

19:47

17:48

17:38

17:14

17:02

16:47

16:45

16:30

15:44

15:19

15:04

14:46

14:31

14:17

13:54

13:23

13:15

13:04

12:37

12:34

12:34

12:16

12:00

11:41