Алматылықтар етті де, көкөністі де, жемісті де көп тұтынады

Алматылықтар етті де, көкөністі де, жемісті де көп тұтынады Сурет: istockphoto.com

Ет пен ет өнімдерін тұтынудың ең жоғары деңгейі Алматы қаласында, сондай-ақ, Жетісу, Қарағанды және Ақмола облыстарында байқалды. Бұл туралы Ұлттық статистика бюросы мәлімдеді. 

Аталған өңірлерде бір адамға шаққандағы орташа тұтыну көлемі тоқсанына шамамен 24 кг. Ал ең төмен көрсеткіш Шымкент қаласында тіркеліп, бір адамға шаққанда тоқсанына 16,1 кг болды, - деп хабарлайды Aqshamnews.kz.

Өңірлер бөлінісінде жекелеген азық-түлік түрлерін тұтыну деңгейі де әртүрлі. Нан өнімдері мен жарма бұйымдарын ең көп тұтынатын өңір – Түркістан облысы, мұнда бір адамға тоқсанына 43,4 кг келеді. Балық өнімдерін ең көп тұтыну Солтүстік Қазақстан облысында байқалып, көрсеткіш 5,8 кг құрады. Сүт және сүт өнімдерін тұтыну көлемі Ақмола облысында жоғары – бір адамға тоқсанына 83,1 кг. Ал көкөністер мен жемістерді ең көп тұтынатын өңір – Алматы қаласы, тиісінше 30,76 кг және 36,9 кг.

Жалпы алғанда, 2025 жылдың III тоқсанында жан басына шаққандағы азық-түлік өнімдерін орташа тұтыну көлемі келесідей:

  • картоп – 11,3 кг
  • нан өнімдері мен жарма бұйымдары – 31,7 кг
  • ет және ет өнімдері – 21,2 кг
  • жемістер – 29,6 кг
  • қант, тосап, шоколад және кондитерлік өнімдер – 11,4 кг
  • сүт өнімдері – 60,5 кг
  • жұмыртқа – 53,9 дана
  • балық пен теңіз өнімдері – 3,6 кг

 

Сіздің реакцияңыз?
Ұнайды
0
Ұнамайды
0
Күлкілі
0
Шектен шыққан
0
Соңғы жаңалықтар

17:48

17:31

17:15

17:05

16:54

16:53

16:33

16:18

16:10

16:05

15:49

15:35

15:25

15:18

15:12

15:00

14:47

14:28

14:13

14:04

12:45

12:20

12:04

11:50

11:40