Себебі оның құрамында С дәруменінің мөлшері жоғары.
Жапониялық диетолог Масахиро Ивасаки қандай көкөніс адам ағзасындағы «жаман» холестерин деңгейін төмендетуге қабілетті екенін айтты, деп хабарлайды Almaty-akshamy.kz.
Оның сөздерін Yahoo Japan басылымы келтірген.
Ивасаки әрбір көкөністе ең күшті антиоксидантты қосылыстардың көптеген түрлері бар екенін айтты, олардың арасында қызыл бұрыш пен Чили бұрышының түсіне жауап беретін капсантин де бар.
Капсантин сияқты антиоксидант өте күшті. Оны зерттеу кезінде капсантин ағзадағы «жақсы» холестерин деңгейін арттырып, «жаманымен» күресетінін көрсеткен.
Сондықтан жапондық диетолог қызыл болгар бұрышын ең жақсы таңдау деп санайды, өйткені оның құрамында С дәрумені лимонға қарағанда екі есе көп көрінеді. Осы қасиеті қызыл болгар бұрышына тым жоғары холестеринмен күресуге мүмкіндік береді.