Қарбызды қай айдан бастап жеген жөн?

Қарбызды қай айдан бастап жеген жөн? Сурет: Tolqyn.kz

Бақша дақылдарын шілде-тамыз айларынан жеген жөн.


Мамандардың пікірі осыған саяды, ддеп хабарлайды Almaty-akshamy.kz.


Elorda.info сайтының мәдіметінші, әдетте, жемістер мен көкөністер тез өсу үшін арнайы химиялық заттар, нитраттар қосылады.  Сарапшылардың пікірінше, нитрат – у емес, тез пісуге көмектесетін азот. Бірақ адам ағзасына шамадан тыс нитрат түссе, бұл денсаулыққа қауіпті болуы мүмкін. 



«Қарбыздағы нитраттардың мөлшерін көзбен анықтай алмаймыз, ол үшін экспресс-нитратомер деп аталатын арнайы құрылғы қажет. Әдетте нитраттар 60 мг/кг-нан аспауы керек. Одан аспаса, қарбызды жеуге болады, өйткені нитраттардың қалдық мөлшері қалыпты», – деді зертхана меңгерушісі Гүлнара Сақтапбергенова.



Мамандар бақша дақылдарын шілде-тамыз айларында сатып алу қауіпсіз екенін атап өтті. Әрі арнайы белгіленген сату нүктелерінен алған жөн, онда өнімдер зертханалар немесе бақылау құжаттарымен тексеріледі.

Сіздің реакцияңыз?
Ұнайды
0
Ұнамайды
0
Күлкілі
0
Шектен шыққан
0
Соңғы жаңалықтар

22:55

20:04

20:03

18:23

17:54

17:52

17:12

16:52

16:50

16:46

16:37

16:12

15:50

15:44

15:41

15:32

15:01

14:55

14:00

13:44

13:35

13:27

13:23

13:16

12:09