Мектеп асханаларында тұз бен қант мөлшері азайтылады

Мектеп асханаларында тұз бен қант мөлшері азайтылады Сурет: Almaty-akshamy.kz

Ол семіздік, қант диабеті, жүрек-қан тамырлары ауруларының даму қаупін азайту үшін қарастырылған. 

Енді балалар тәулік бойы болатын мекемелерде қант мөлшері 3,3-3,6 есе азаяды, деп хабарлайды aqshamnews.kz

6-10 жас аралығындағы жас тобында – 55 г-нан 15 г-ға дейін;

11-14 жас тобында – 70г-нан 21 г-ға дейін.

Ал тұз мөлшері – 3,3-5 есе:

6-10 жас тобында – 15 г- нан 3 г-ға дейін;

11-14 жас тобында – 15 г- нан 4,5 г-ға дейін.

Сондай-ақ мәзірде майы аз сүт, пробиотиктері бар ашытылған сүт өнімдері мен көкөністер мен жемістердің саны артты.

 

Сіздің реакцияңыз?
Ұнату
0
Ұнамайды
0
Күлкілі
0
Шектен шыққан
0
Соңғы жаңалықтар

19:15

18:45

18:12

17:45

17:28

17:10

17:04

16:42

16:38

16:36

16:31

16:15

16:03

15:45

15:24

15:10

15:02

14:57

14:52

14:44

14:27

14:21

14:10

13:35

13:30