Мектеп асханаларында тұз бен қант мөлшері азайтылады

Мектеп асханаларында тұз бен қант мөлшері азайтылады Сурет: Almaty-akshamy.kz

Ол семіздік, қант диабеті, жүрек-қан тамырлары ауруларының даму қаупін азайту үшін қарастырылған. 

Енді балалар тәулік бойы болатын мекемелерде қант мөлшері 3,3-3,6 есе азаяды, деп хабарлайды aqshamnews.kz

6-10 жас аралығындағы жас тобында – 55 г-нан 15 г-ға дейін;

11-14 жас тобында – 70г-нан 21 г-ға дейін.

Ал тұз мөлшері – 3,3-5 есе:

6-10 жас тобында – 15 г- нан 3 г-ға дейін;

11-14 жас тобында – 15 г- нан 4,5 г-ға дейін.

Сондай-ақ мәзірде майы аз сүт, пробиотиктері бар ашытылған сүт өнімдері мен көкөністер мен жемістердің саны артты.

 

Сіздің реакцияңыз?
Ұнайды
0
Ұнамайды
0
Күлкілі
0
Шектен шыққан
0
Соңғы жаңалықтар

16:55

16:49

15:45

15:20

14:40

14:10

12:39

12:27

11:17

10:43

10:15

09:45

09:24

21:03

18:38

18:32

16:31

16:08

15:52

15:22

14:45

14:14

13:45

13:14

12:45