Мектеп асханаларында тұз бен қант мөлшері азайтылады

Мектеп асханаларында тұз бен қант мөлшері азайтылады Сурет: Almaty-akshamy.kz

Ол семіздік, қант диабеті, жүрек-қан тамырлары ауруларының даму қаупін азайту үшін қарастырылған. 

Енді балалар тәулік бойы болатын мекемелерде қант мөлшері 3,3-3,6 есе азаяды, деп хабарлайды aqshamnews.kz

6-10 жас аралығындағы жас тобында – 55 г-нан 15 г-ға дейін;

11-14 жас тобында – 70г-нан 21 г-ға дейін.

Ал тұз мөлшері – 3,3-5 есе:

6-10 жас тобында – 15 г- нан 3 г-ға дейін;

11-14 жас тобында – 15 г- нан 4,5 г-ға дейін.

Сондай-ақ мәзірде майы аз сүт, пробиотиктері бар ашытылған сүт өнімдері мен көкөністер мен жемістердің саны артты.

 

Сіздің реакцияңыз?
Ұнайды
0
Ұнамайды
0
Күлкілі
0
Шектен шыққан
0
Соңғы жаңалықтар

18:21

17:55

17:38

17:26

17:19

17:09

16:52

16:51

16:39

16:31

16:25

16:11

16:00

15:41

15:30

15:10

14:39

14:35

14:29

14:14

13:26

12:49

12:35

12:33

12:17