Мектеп асханаларында тұз бен қант мөлшері азайтылады

Мектеп асханаларында тұз бен қант мөлшері азайтылады Сурет: Almaty-akshamy.kz

Ол семіздік, қант диабеті, жүрек-қан тамырлары ауруларының даму қаупін азайту үшін қарастырылған. 

Енді балалар тәулік бойы болатын мекемелерде қант мөлшері 3,3-3,6 есе азаяды, деп хабарлайды aqshamnews.kz

6-10 жас аралығындағы жас тобында – 55 г-нан 15 г-ға дейін;

11-14 жас тобында – 70г-нан 21 г-ға дейін.

Ал тұз мөлшері – 3,3-5 есе:

6-10 жас тобында – 15 г- нан 3 г-ға дейін;

11-14 жас тобында – 15 г- нан 4,5 г-ға дейін.

Сондай-ақ мәзірде майы аз сүт, пробиотиктері бар ашытылған сүт өнімдері мен көкөністер мен жемістердің саны артты.

 

Сіздің реакцияңыз?
Ұнайды
0
Ұнамайды
0
Күлкілі
0
Шектен шыққан
0
Соңғы жаңалықтар

20:01

19:23

18:33

18:29

18:29

17:55

17:46

17:38

17:25

17:18

16:51

16:36

16:33

16:01

15:55

15:48

15:20

15:05

14:48

14:35

14:29

14:25

14:15

13:23

13:00