Қазақстан Республикасы Ұлттық статистика бюросы Наурыз көже тағамын дайындауға қажетті негізгі ингредиенттердің құнын есептеді, деп хабарлайды aqshamnews.kz
Бұл тағам көктемнің оянуын және жаңаруды білдіреді.
Наурыз көже үшін қолданылатын негізгі өнімдер: айран, сүт, арпа, күріш, ет және тұз. Статистика бойынша осы өнімдердің орташа бағасы келесідей:
- 1 литр айранның (2,5%) орташа бағасы 446 теңгені құрайды.
- 1 литр сүттің (2,5%) орташа құны 413 теңге.
- Арпа 399 теңге шамасында, ал ең төменгі бағасы Көкшетау қаласында — 283 теңге.
- Күріштің орташа бағасы 639 теңге, ал ең арзан баға Шымкентте — 535 теңге.
- Жылқы етінің құны 3098 теңге.
- Тұздың орташа бағасы 76 теңге.
Осылайша, Наурыз көжені дайындауға қажетті ингредиенттердің құны аймаққа байланысты өзгеріп отырса да, жалпы алғанда бұл тағамды дайындау үшін қажетті өнімдер қолжетімді бағада.