Наурыз көже: дәстүрлі мерекелік тағамның құны қанша?

Наурыз көже: дәстүрлі мерекелік тағамның құны қанша? balapan.tv

Қазақстан Республикасы Ұлттық статистика бюросы Наурыз көже тағамын дайындауға қажетті негізгі ингредиенттердің құнын есептеді, деп хабарлайды aqshamnews.kz

Бұл тағам көктемнің оянуын және жаңаруды білдіреді.

Наурыз көже үшін қолданылатын негізгі өнімдер: айран, сүт, арпа, күріш, ет және тұз. Статистика бойынша осы өнімдердің орташа бағасы келесідей:

  • 1 литр айранның (2,5%) орташа бағасы 446 теңгені құрайды.
  • 1 литр сүттің (2,5%) орташа құны 413 теңге.
  • Арпа 399 теңге шамасында, ал ең төменгі бағасы Көкшетау қаласында — 283 теңге.
  • Күріштің орташа бағасы 639 теңге, ал ең арзан баға Шымкентте — 535 теңге.
  • Жылқы етінің құны 3098 теңге.
  • Тұздың орташа бағасы 76 теңге.

Осылайша, Наурыз көжені дайындауға қажетті ингредиенттердің құны аймаққа байланысты өзгеріп отырса да, жалпы алғанда бұл тағамды дайындау үшін қажетті өнімдер қолжетімді бағада.

Сіздің реакцияңыз?
Ұнайды
0
Ұнамайды
1
Күлкілі
0
Шектен шыққан
0
Соңғы жаңалықтар

17:34

17:15

17:12

16:55

16:14

15:41

15:12

14:46

14:13

13:36

13:15

12:48

11:44

11:26

10:47

09:03

17:50

17:15

16:48

16:20

16:16

15:51

15:42

15:06

14:37