Құрма құрамындағы антиоксиданттар, бета-каротин және калийдің мол болуына байланысты жасартушы жеміс ретінде танылып отыр.
Мытищи аймақтық ауруханасының дәрігері Ирина Перминова құрманың бета-каротинге бай екенін атап өтті. Бұл зат ағзадағы бос радикалдармен күреседі.
"Құрмада бета-каротин сәбізге, асқабаққа және тәтті бұрышқа қарағанда көбірек," – деп түсіндіреді маман. Бұл оны жасушаларды зақымданудан қорғайтын және қартаю процесін баяулататын күшті антиоксидант етеді.
Құрма калийдің көп болуына байланысты "жүрекке пайдалы жеміс" деп аталады. Калий ағзадан артық сұйықтықты шығаруға көмектессе, магний жүрек бұлшықеттері мен жүйке жүйесін қолдауға ықпал етеді.
Құрма атеросклероздың алдын алуда маңызды рөл атқарады. Оның құрамындағы С дәрумені мен Р дәрумені қан тамырларын нығайтып, қан айналымын жақсартады және оларды зақымданудан қорғайды.