Асқабақ тұқымында лигнан деп аталатын пайдалы қосылыстар бар.
Лигнан қабынуды және қатерлі ісік қаупін азайтуға көмектесетін күшті антиоксидант, деп хабарлайды aqshamnews.kz.
Асқабақ тұқымы - әсіресе күзде танымал тағам түрі. Асқабақ тұқымын үнемі жеу жүрек жұмысынғ ас қорытуды жақсартуға көмектеседі.
"Асқабақ тұқымдары — бұл жүректің саулығын жақсартуға және қандағы қанттың деңгейіне ықпал ететін әмбебап тағам немесе тағамға қосымша", - дейді диетолог Джесси Холден.
Оларда қаныққан май аз, бірақ жүрекке пайдалы өсімдік ақуызына бай. Егер бұл жеткіліксіз болса, олардың магнийі қан қысымын реттеуге көмектеседі.
Бұл күшті кішкентай тұқымдар мырыштың жақсы көзі болып табылады, ол суықтың ұзақтығын қысқартады. Сонымен қатар, олардың ақуызы мен магнийі энергия деңгейін сақтайды және иммундық жүйеңізді нығайтады.
Егер сіз ұйқының сапасын жақсартудың табиғи әдісін іздесеңіз, ұйықтар алдында кішкене уыс асқабақ тұқымы жақсы ұйықтауға және мазасыздықпен күресуге көмектеседі.
Асқабақ тұқымдары әдетте көптеген адамдар үшін қауіпсіз. Дегенмен, сіздің медициналық тарихыңызға байланысты бірнеше сақтық шараларын ескеру қажет болуы мүмкін. IBS диареясы басым адамдарда үлкен бөліктер талшық пен магний құрамына байланысты кебулер немесе газ сияқты асқазан-ішек жолдарының ыңғайсыздығына әкелуі мүмкін. Ал дивертикулитпен ауыратын адамдар ішекті тітіркендіретін тұқымдардан аулақ болғысы келуі мүмкін. Әрине, тұқымға аллергиясы бар адамдар олардан сақтануы керек.
Смузимен араластырып, сорпаға қосып немесе жай ғана қытырлақ тіскебасар ретінде қолдануыңызға болады.
Ұсынылатын порция-күніне 28 грамм асқабақ тұқымы. Бұл ширек кеседен сәл аз.